Terug in de tijd!

Met het dopje van een Flugelflesje op onze neusjes en met het flesje tussen onze tanden, hakten mijn Vriendinnen en ik in een hele foute tent met een nog foutere barman wat Flugeltjes achterover. Ja, ook toen we 16 waren, maar ik heb het nu over afgelopen zaterdagavond.

Na een heerlijke verrassingsdag van mijn Vriendinnen en hun mannen vol cocktails, heerlijk eten, potje Cards against Humanity, lekker lachen en gewoon fijn samenzijn, wilden we toch nog even herinneringen ophalen in onze oude stapkroeg. We doorliepen dezelfde rituelen als “vroegah” van omkleden, optutten, kauwgum uitdelen en samen op de fiets naar de stad. Bij aankomst bij “onze tent” bleek alleen al gauw, dat er toch wel wat veranderd was. Wij werden niet gevraagd ons ID te laten zien, wij mochten zo doorlopen. Hoezo??! Wij zien er toch op zich niet heel veel ouder uit dan 16?!

Terwijl 16 jaar gewoon inmiddels keihard zo’n 20 tot 30 jaar geleden is voor ons groepje, voelt het niet zo. Terwijl ik denk dat wij er nog hartstikke jong en jeugdig bijlopen, denkt de nieuwe generatie 16 jarigen waarschijnlijk dat we “oude wijven” zijn, die eindelijk ook eens een verzetje hebben. Dat we een alimentatieavondje hebben. Dat we hard op zoek zijn naar de tweede leg. Dat we onze fietsen uitgerust met minimaal 1 kinderzitje gewoon zonder gene voor de deur van de kroeg geparkeerd hebben. En dat we nu een avondje vrij hebben omdat onze kids bij hun vader zijn en wij van de alimentatie even lekker een wijntje kunnen gaan drinken met andere vrouwen die in hetzelfde schuitje zitten, oftewel vriendinnen tot zich een nieuwe man aandient. Op zoek naar een toyboy. We kregen zelfs tips van ervaringsdeskundigen van onze leeftijd die dit proces al meerdere malen doorlopen hadden.

Maar wij wilden gewoon even op stap, alsof er niets veranderd was, even terug in de tijd. Terwijl onze kids al in dromenland waren en onze Mannen de laatste Tour berichten nog even lazen om daarna heerlijk te gaan slapen, wilden wij ons weer even 16 voelen. En dus sla je gratis shotjes niet af! En dus prop je gewoon weer dat dopje op je neus en hak je die shotjes achterover. En dus laat je je om het geheel goed af te toppen, door je vader in pyjama ’s nachts ophalen om daarna heerlijk bij pa en ma in je oude bed in slaap te vallen na eerst je nacht bij hen op bed besproken te hebben. Om de volgende ochtend half brak aan het ontbijt te verschijnen, met een fijn gedekte tafel vol lekkere dingen en het standaard kopje thee en glaasje verse jus. Wat heerlijk om even te voelen alsof er niets veranderd is, alsof Man, Meisje en Amerika heel even niet bestaan, even terug in de tijd! Zucht…

Flugel

Flugel

 

5 gedachten over “Terug in de tijd!

  1. Weer een geweldige aflevering, maar je zit nu toch al in de put, dit is echt het begin je krijgt meer van die momenten : “wat doe ik hier”, maar je jeugdherinneringen blijven en zijn altijd de mooiste, je hoeft echt niet naar de psychiater, een neut is veel beter. Sterkte er mee.Marijke

  2. Het was een geweldige middag en avond. En inderdaad voelde het zaterdagavond alsof we weer terug in de tijd waren. In oktober weer toch ;-D…..

Plaats een reactie