Amerikaanse verjaardag

Vandaag vierden we Meisjes Amerikaanse verjaardag. Dit omdat we met haar echte verjaardag in Nederland zullen zijn. En dus maakten we het helemaal echt, met versierde kamer en stoel en dikke, vette chocolate chip koekjes als ontbijt. Wij gaven haar alvast een cadeau, zodat we niet alles hoeven meeslepen naar Nederland. Kortom, echt jarig.

Vanmiddag was ook haar kinderfeestje. Lange tijd keek Meisje er naar uit! Het begon met het kiezen van het feestje. Na veel nadenken, koos ze voor een gymfeestje. De uitnodigingen compleet met envelop werden door het bedrijf geleverd wat haar gymfeestje zou gaan organiseren. Helemaal op z’n Amerikaans vier je je feestje nl niet thuis. Meisje en ik hebben vervolgens de meeste uitnodigingen persoonlijk afgeleverd, wat zij super leuk vond om te doen.

De RSVP’s stroomden binnen en zo ook de vragen of wij lunch zouden serveren, of wij alleen dessert zouden serveren, of zusjes ook mee mochten en of er een wachtruimte zou zijn voor de ouders. Nadat wij lekker Nederlands, heel direct en wel zo duidelijk, hadden gereageerd dat broertjes en zusjes niet mee mochten komen en dat het om een “drop of” feestje zou gaan en dat er geen ruimte zou zijn voor ouders om te wachten, vielen er slechts 3 kindjes van de 22 af.

Het gymfeestje werd gehouden in een soort sportschuur, compleet met begeleiding die alles ter plekke regelde. Als ouders hoefden wij alleen maar foto’s te maken, ideaal!

Bij het afleveren van hun kroost moesten de ouders eerst nog even een waivertje tekenen. Oftewel een verklaring dat ze het bedrijf niet zullen aanklagen als hun kroost met een blauwe plek terugkomt. Ook moesten ze verklaren of hun kroost al dan niet ergens allergisch voor is en een noodnummer geven. Slechts 1 van de 17 kindjes bleek voor van alles allergisch te zijn en uiteraard had ik daar helemaal geen rekening mee gehouden met de giga donutcake die wij als verjaardagstaart hadden. En dus reed haar moeder nog even naar de winkel om haar dochter van een veilig taartje te voorzien.

Ieder kind kwam met een enorme cadeautas binnen met een hele berg tissuepapier eruit stekend. Men pakt hier cadeautjes niet in, men tieft het in zo’n cadeautas, pleurt er wat tissuepapier bij en tevens een giftreceipt (de bon van het cadeau zonder dat daar een prijs bijstaat, zodat je het kunt ruilen als je het niks vindt, handig dus) en klaar ben je! Pakpapier wordt hier niet gebruikt en is hier dan ook best prijzig.

Nadat alle kindjes schoenen uit hadden en er slechts 2 ouders bleven hangen, kon het feest van start gaan. De kids vonden het geweldig. Er was een heel parcours voor ze uitgezet en er werden allerlei spelletjes met ze gespeeld. Daarna was er tijd voor handenwassen (liefst gaan ze nog even met de hand sanitizer rond) en cake eten en lemonade (niet te verwarren met limonade) drinken en alsof afsluiter een pinata. Het was hysterisch en lekker vermoeiend. De ouders zullen ons nu hartstikke dankbaar zijn, nu hun kroost lekker vroeg naar bed wil 😉

Aangezien je de cadeaus niet meteen uitpakt, had Meisje bij thuiskomst heel wat uitpakwerk te doen. We zaten met z’n drietjes op de grond te genieten van al het moois en leuks wat uit de tassen werd getoverd. Ik vind het om diverse redenen zo’n goed idee om de cadeaus ter plekke niet uit te pakken, dat ik dat in Nederland ook maar introduceer denk ik. Na het uitpakken van de cadeaus, zijn we lekker met z’n drietjes naar een over the top Amerikaans BBQ restaurant geweest om daar een paar enorme ribs te verorberen. En met het opsnoepen van de resten van de enorme en vooral zeer smakelijke donutcake, kwam er een einde aan Meisjes geweldige Amerikaanse verjaardag en doen we het over 2 weken dunnetjes over op z’n Nederlands!

Giant Donut cake

Giant Donut cake

Cadeautafel waar je je cadeau kunt droppen

Cadeautafel waar je je cadeau kunt droppen

Lekker ranzig Amerikaanse ribs

Lekker ranzig Amerikaanse ribs

 

 

2 gedachten over “Amerikaanse verjaardag

  1. Klinkt als een geslaagd feest. Hier pakken ze cadeautjes trouwens wel vaak in en dan in een tasje met vloeipapier, strik en handgemaakt kaartje van het kind. Ik vind de bedragen die uitgegeven worden aan een cadeau belachelijk hoog. Enne, vergeet de ‘Thank you’ kaartjes niet! Liefs Annemarie

Plaats een reactie